Сугестопедичен езиков център KREG, Варна – езикови курсове за деца и възрастни

Лятно Езиково Училище

Сугестопедичен езиков център KREG организира Лятно Езиково Училище за всички деца, които обичат приключенията и новите приятелства.

Ако детето ви още се чуди за какво му е да учи английски или испански език, нашето езиково училище ще му покаже, че чуждият език отваря врати в неочаквани посоки.

Проектът Лятно Езиково Училище започва през 2013 година. Тогава един забавен, любопитен приятел KREGAROO  посреща децата. Той е немирен като скокливо кенгуру и обича топлото лято като всички деца. 

Началото на нашето Лятно училище започна по време на обучението на първите преподаватели – сугестопедагози. Вдъхновени от новите знания, до които се докоснахме, решихме, че можем да предложим една различна лятна ваканция. Така както сугестопедията ни учи, че основните закони са свобода, любов, убеденост на преподавателя, че нещо необикновено се случва, така и ние започнахме да организираме учебния процес. 

 

Снимка от лятно езиково училище в KREG Варна
Занимания в лятно езиково училище KREG Варна

Лятната езикова програма на Сугестопедичен езиков център KREG е разработена по законите на сугестопедията. Традиционните учебници и работни тетрадки са заменени от приказки с картини, които поднасят многократно увеличен материал, който децата възприемат лесно, защото водещи са емоциите, любопитството и съпреживяването. Заради специфичния начин на преподаване, четириседмично посещение на Лятно езиково училище покрива учебния материал за една учебна година. Основната разлика е, че няма и следа от стреса и напрежението. Учебният процес носи радост и самочувствие, а резултатът е нестихващо любопитство и желание за общуване на новия език.

Какво да очаква вашето дете?

Като всеки сугестопедичен курс, започваме с въведение – представяне на героите и темата на приказката. Запознаваме се с книжката, по която ще работим. Всяка книжка съдържа една приказка, която се разработва в продължение на две седмици. Приказката е преведена на български така че деца, които не са учили английски или са неуверени в своите знания, разбират всичко и могат да се потопят в историята.

Деца и преподаватели от лятно езиково училище KREG Варна

Продължаваме с концертен сеанс – преподавателят чете текста на фона на произведения от класическа и барокова музика, специално подбрани от д-р Лозанов и неговия екип. Приказката се чете два пъти. По време на първото четене децата следят текста. А по време на второто четене децата оцветяват картинки, свързани с приказката, или рисуват по избор. Нашият опит показва, че децата истински се наслаждават на тези моменти и с времето развиват интерес към класическата музика. В рамките на две седмици, според дължината на приказката, децата слушат три или четири концертни сеанса.

И след това се впускаме в игри, откривателство, четене, рисуване, песни и най-любимото на децата – драматизациите. Обикновено всяка приказка се чете поне 5 пъти (по желание на децата) за да може всеки да се вживее във всяка роля и да сложи точно онази шапка или вратовръзка. Сугестопедичните игри заобикалят логиката, защото за намирането на правилния отговор децата трябва да намерят творчески подход, да използват въображението си и да се сработят като екип.

Четене по време на сугестопедичен летен езиков курс за деца
В продължение на всеки две седмици е предвидена отделна приказка, която въвежда нови герои и теми. Така ако децата посещават лятното езиково училище в KREG за повече от две седмици, те ще надграждат своите знания и ще развиват своите умения.
Сугестопедичните курсове по английски и испански се провеждат сутрин от 9:00 до 12:30ч. всеки ден от понеделник до петък.

Сугестопедичните летни курсове за деца могат да бъдат комбинирани с целодневни посещения в Сугестопедичен езиков център KREG.
Следобед децата имат занимания по приложно изкуство, много разходки и игри на открито. Осигурен е топъл обяд в близко заведение, както и междинни закуски.

Разходка в Морската градина на децата от лятна езикова школа

Кой ще се грижи за децата?

Заниманията по език се провеждат от висококвалифицирани преподаватели филолози – сугестопедагози, с необходимата педагогическа квалификация за работа с деца.
Следобедните занимания са водени от възпитател с педагогическо образование.

Какво ще получат децата?

  • сугестопедични книжки (по една книжка за всеки двуседмичен сугестопедичен курс)
  • допълнителни учебни материали според възрастта и нивото на децата
  • песни, включени в учебната програма
  • материали за приложно изкуство – цветни моливи /флумастери, цветни хартии, конци и т.н.
  • междинна закуска (плодове, вода, чай)
  • топъл обяд (за деца, включени в целодневната програма)

Какво да носят децата?

  • шапка за слънце;
  • удобни обувки;
  • любими книги за четене;
  • домашни пантофи.

Употребата на мобилни телефони е забранена по време на груповите занимания. По всяко време родителите могат да получават информация за детето си от административния екип.

Деца от едно семейство ползват 10 процента отстъпка.
Деца, които са посещавали Лятното училище предишни години или целогодишните курсове за ученици в Сугестопедичен езиков център KREG ползват 5 процента отстъпка.

Scroll to Top