Лятно Езиково Училище

Сугестопедичен езиков център KREG организира Лятно Езиково Училище за всички деца, които обичат приключенията и новите приятелства.

Ако детето ви още се чуди за какво му е да учи английски или испански език, нашето езиково училище ще му покаже, че чуждият език отваря врати в неочаквани посоки.

Проектът Лятно Езиково Училище започва през 2013 година. Тогава един забавен, любопитен приятел KREGAROO  посреща децата. Той е немирен като скокливо кенгуру и обича топлото лято като всички деца.

Началото на нашето Лятно училище започна по време на обучението на първите преподаватели – сугестопедагози. Вдъхновени от новите знания, до които се докоснахме, решихме, че можем да предложим една различна лятна ваканция. Така както сугестопедията ни учи, че основните закони са свобода, любов, убеденост на преподавателя, че нещо необикновено се случва, така и ние започнахме да организираме учебния процес.

Снимка от лятно езиково училище в KREG Варна
Занимания в лятно езиково училище KREG Варна

Лятната езикова програма на Сугестопедичен езиков център KREG е разработена по законите на сугестопедията. Традиционните учебници и работни тетрадки са заменени от приказки с картини, които поднасят многократно увеличен материал, който децата възприемат лесно, защото водещи са емоциите, любопитството и съпреживяването.  

Основната разлика е, че няма и следа от стреса и напрежението. Учебният процес носи радост и самочувствие, а резултатът е нестихващо любопитство и желание за общуване на новия език.

Какво да очаква вашето дете?

Като всеки сугестопедичен курс, започваме с въведение – представяне на героите и темата на приказката. Запознаваме се с книжката, по която ще работим. Всяка книжка съдържа една приказка, която се разработва в продължение на две седмици. Приказката е преведена на български така че деца, които не са учили английски или са неуверени в своите знания, разбират всичко и могат да се потопят в историята.

Деца и преподаватели от лятно езиково училище KREG Варна

Продължаваме с концертен сеанс – преподавателят чете текста на фона на произведения от класическа и барокова музика, специално подбрани от д-р Лозанов и неговия екип. Приказката се чете два пъти. По време на първото четене децата следят текста. А по време на второто четене децата оцветяват картинки, свързани с приказката, или рисуват по избор. Нашият опит показва, че децата истински се наслаждават на тези моменти и с времето развиват интерес към класическата музика. 

И след това се впускаме в игри, откривателство, четене, рисуване, песни и най-любимото на децата – драматизациите. Обикновено всяка приказка се чете поне 5 пъти (по желание на децата) за да може всеки да се вживее във всяка роля и да сложи точно онази шапка или вратовръзка. Сугестопедичните игри заобикалят логиката, защото за намирането на правилния отговор децата трябва да намерят творчески подход, да използват въображението си и да се сработят като екип.

Четене по време на сугестопедичен летен езиков курс за деца

Двуседмични интензивни сугестопедичните курсове по английски и испански 

Интензивните курсове се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 9:00 до 12:30 в продължение на две последователни седмици. Курсът включва 40 учебни часа. Двуседмичните интензивни курсове са разработени за деца на възраст от 5 до 13 години. Подходящи са както за деца, които не са изучавали английски или испански език, така и за деца, които искат да надграждат знанията си.

Заради специфичния начин на преподаване, четириседмично посещение на интензивен летен курс покрива учебния материал за една учебна година. 

Интензивни сугестопедични курсове по английски и испански за ученици 12+

Интензивните курсове за ученици 12+ се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 9:00 до 12:30 или от 13:00 до 16:30 в продължение на 3 последователни седмици. Курсът включва съответно 60 учебни часа. Интензивните курсове се провеждат по сугестопедичната програма за обучение на възрастни. Подходящи са както за ученици, които не са изучавали английски или испански език, така и за ученици, които искат да надграждат знанията си, особено за тези, които трудно проговарят. Курсовете са изключително подходящи за ученици, на които им предстои да започнат да изучават нов език в езикова гимназия през следващата учебна година.

Поради специфичния начин на преподаване всеки триседмичен курс покрива едно ниво по Европейската рамка, а след второ ниво учениците могат да започнат подготовка за международен сертфикат на ниво В1.

Деца рисуват с бои по време на летен курс по английски
Три момчета от лятно езиково училище в KREG и магаре в зоологическа градина
Разходка в Морската градина на децата от лятна езикова школа
Деца от летен сугестопедичен курс по английски

Кой ще се грижи за децата?

Заниманията по език се провеждат от висококвалифицирани преподаватели филолози – сугестопедагози, с необходимата педагогическа квалификация за работа с деца.

Какво ще получат децата?

  • сугестопедични книжки (по една книжка за всеки двуседмичен сугестопедичен курс)
  • допълнителни учебни материали според възрастта и нивото на децата
  • песни, включени в учебната програма
  • материали за приложно изкуство – цветни моливи /флумастери, цветни хартии, конци и т.н.
  • вода, чай

Какво да носят децата?

  • домашни пантофи
  • закуска (по желание).

Употребата на мобилни телефони е забранена по време на груповите занимания. По всяко време родителите могат да получават информация за детето си от административния екип.

Деца от едно семейство ползват 5 процента отстъпка.
Деца, които посещават повече от един летен курс в една и съща година в Сугестопедичен езиков център KREG, ползват 5 процента отстъпка.

Scroll to Top