Често задавани въпроси

За да ви улесним, тук сме събрали отговорите на въпросите, които нашите клиенти най-често ни задават, преди да се запишат за сугестопедично обучение по чужд език в нашата школа. 

Сугестопедичните курсове са интензивни. Провеждат се всеки ден от понеделник до петък, без събота и неделя. Курс от 80 учебни часа се провежда в рамките на 4 седмици, а курс от 100 учебни часа се провежда в рамките на 5 седмици. Всяка сбирка се състои от 4 учебни часа с продължителност 45 минути. Предвидена е 30 минути пауза.

Сугестопедичните курсове за деца и ученици са с продължителност 80, 100 или 120 учебни часа, според нивото. Провеждат се един или два пъти седмично, от октомври до май/ юни. Преди записването за сугестопедичен курс за деца или ученици се провежда среща с детето и с родителя за да се представи метода сугестопедия и ако е необходимо, да се провери нивото на владеене на езика.

Обикновено сугестопедичните курсове се провеждат сутрин от 9.30 ч. до 13.00 ч., следобед от 13.00 ч. до 16.30 ч. и вечер от 18.00 ч. до 21.30 ч.

Да, сугестопедичното обучение премахва страха от грешка и сваля езиковите бариери. Единственото условие е редовното посещение на курса. Повече от 1 отсъствие на седмица поставя под съмнение ефекта на курса.

Няма домашни в класическия смисъл на думата. Препоръчително е да препрочитате текста от учебника без съсредоточаване. Добре е по време на курса да слушате песни на езика, който изучавате или да гледате любимите си филми със субтитри.

Срещата с преподавател е изключително важна както за Вас, така и за самия преподавател. На тази среща ще получите важна информация за това как протича сугестопедичния курс по чужд език, свободно ще можете да зададете въпроси и ще поговорите за мотивацията и целите си. Освен това за да сте сигурни, че курсът е бил успешен за Вас, добре е да се измери нивото на владеене на езика както в началото, така и в края на курса.

В някои случаи до два дни след началото на курса е възможно да се включите във вече започнал курс. Обучението е изключително интензивно, езикът се усвоява по време на комуникация и затова ученето у дома не може да компенсира пропуснатите часове.

Таксата за курса включва:
– учебник и всички допълнителни учебни материали
– сертификат за завършен курс
– ползване на заемна библиотека с адаптирана и оригинална чуждоезична литература.

Процент от всяка такса се отделя за дарение на Фондация „ Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“.

Не намирате отоговора, който търсите? 

Scroll to Top