За Езиков център KREG и сугестопедията

Началото

През юни 2002 г., в къща с уютни слънчеви стаи и тайна градина пълна с цветя и ароматни смокини, отваря врати Езиков център KREG.

През първите 11 години от съществуването си предлага курсове по чужди езици за деца и възрастни, специализирани езикови обучения и сертификатна подготовка, като следва съвременни педагогически методи, в опит да отговори на растящите нужди от добро владеене на чужди езици. 

Тайната градина в KREG с три бели пейки, зелена трева и дървета.

През 2013 г. преподаватели от KREG преминават обучение по метода сугестопедия към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“, което отваря нова страница в развитието на центъра. Първият сугестопедичен курс по английски език започва през октомври 2013 г.. Оттогава с гордост носим името Сугестопедичен езиков център KREG.

Деца подоготовка за представление в сугестопедичен курс
Стая с табла и реквизит за сугестопедичен курс по испански
зала за сугестопедични курсове по английски за възрастни в езикова школа KREG, Варна

Защо сугестопедия?

Или може би трябва да се запитаме защо се отказваме от една добре разработена система за обучение, за да се впуснем в нещо ново за нас (макар и създадено през 60-те години на миналия век)?

Сугестопедичното обучение е от 3 до 5 пъти по-ефективно от гледна точка на усвояване на езиковия материал в сравнение със стандартно езиково обучение. Всеки сугестопедичен курс се справя с лекота с основния проблем на стандартното съвременно чуждоезиково обучение – проговарянето на чуждия език. Езикът от далечна, трудно достижима цел, се превръща в средство за общуване.  

Деца и учителка в час по време на сугестопедичен летен курс по английски
Деца пишат непознати думи на цветни листчета в сугестопедичен курс по английски

Не е без значение, че това се постига без стрес и напрежение. 

От друга страна сугестопедичното обучение въздейства на личността като цяло, като поставя в центъра една нова култура на общуване, където водещи са приемането и толерантността.

Затова за нас да прилагаме метода класическа сугестопедия, създаден от д-р Лозанов и д-р Гатева, е мисия, която цели да направи обучението по-хуманно и ефективно и да носи радост и чувство за удовлетворение на нашите курсисти.

Деца пишат по време на курс по английски
Деца по време на лятна сугестопедична школа по английски език в езиков център KREG
Соня Минева, сертифициран сугестопед, преподава в езикова школа KREG
Деца и учителка на градината на сугестопедичен езиков център KREG в междучасие по време на летен курс по английски
Scroll to Top