Да запишем ли детето на курс по английски през лятото?

Сугестопедичен курс по английски за деца в КРЕГ

Да запишем ли детето на курс по английски през лятото?

Лятото е безгрижно време. В най-милите ни детски спомени ние бягаме по плажа, скитаме се по улиците на града или се лутаме в горите. Днешните деца имат високотехнологични играчки, но дори и забили нос в екрана, предпочитат да споделят елекронното забавление с приятели. Лятото е време за споделяне.

Дали да ангажираме децата с уроци или да ги оставим да се насладят на свободата? Едва ли има еднозначен отговор. Изключително важно за развитието на децата е да имат време, в което да поскучаят, да изследват самостоятелно света, да не бъдат напътствани. Това, което децата научават по време на игра, се запечатва много по-ярко в съзнанието.

От друга страна, обаче, ако играта е поставена в центъра на обучението, ученето се превръща в радост. Това особено много важи за ученето на чужди езици, защото езиците не са абстрактна наука, а нещо живо, което се развива и променя заради хората. Да говориш език не е въпрос на това да научиш определен набор от думи или конкретни граматически правила. Важното е да можем да изкажем за какво мислим, какво искаме, какво ни вълнува. 

Много често наши ученици ни питат: „А Вие как научихте английски/ испански? Нали и Вие сте ходили на уроци. Не сте ли учили думи?“ Да, учили сме думи. Но истината е, че ние сме „научили“ английски/ испански просто, защото използваме нашите любими езици ежедневно. Ние говорим с нашите ученици, четем книги и статии, слушаме музика. Езикът е част от нашия живот. Точно затова курс по английски през лятото е добра идея за вашето дете. По време на дългите месеци лятна ваканция знанията по английски могат доста бързо да избледнеят.

Какъв курс по английски е подходящ за вашето дете?

Нашите срещи с децата показват, че децата изпитват голяма палитра от емоции по отношение на ученето на английски, много от тях негативни. Някои са оттегчени от многократните изписвания на думи и попълване на тестове. За други граматиката е пълна мистерия. А други просто не искат да учат английски, защото са се наслушали, че без английски не може. 

Точно затова е изключително важно начинът, по който се преподава езика, да показва на децата, че да говориш английски е удобно, интересно и забавно. Ние сме се посветили да изучаваме и прилагаме метода Сугестопедия, защото той превръща обучението в естествен процес. По време на сугестопедичния курс децата, а и възрастните, усвояват чуждия език, по начин, по който усвояват родния си език. Затова играта, разговорите и музиката са основни елементи от сугестопедичното обучение.

Но тъй като все пак говорим за лятото, курсът по английски не би трябвало да ограничава пътучанията и срещите с приятели. Затова летнитете курсове по английски са интензивни и обогатяващи. 

Интензивен сугестопедичен курс по английски за деца и ученици (8-12г.)

Дете с бомбе и вратовръзка седи на пода с книга в ръка и се усмихва на камерата

Интензивният сугестопедичен курс е присъствен. Провежда се всеки ден от понеделник до петък в продължение на две седмици. Продължителността на курса е 40 учебни часа, което е равно на броят часове, които децата имат в рамките на един учебен срок в училище.

Въпреки че обучението е интензивно, децата не изпитват умора, тъй като често се редуват различни занимания, а изненадата и емоциите ги водят в тяхното езиково приключение. Децата нямат домашни, а интензивните занимания с езика ги поставят в среда близка до естествената езикова среда в англоговоряща държава.

Този курс е подходящ за деца, които искат да надградят сериозно знанията си. Всъщност два последователни интензивни курса дават възможност на децата да покрият едно ниво по английски в рамките на 4 седмици.

Освен това този курс е изключително удобен за семейства, които пътуват през лятото, тъй като приключва за кратко време, а се постигат добри резултати.

Интензивен сугестопедичен курс по английски за ученици 12+

Интензивният курс по английски се провежда всеки ден от поделник до петък по четири учебни часа в продължение на три седмици.

Този курс е идеална възможност за учениците да поддържат и да надградят знанията си по английски през лятната ваканция.

Курсът е изключително подходящ за ученици, които все още не са учили английски, но това им предстои през следващата учебна година, особено в езикова гиманазия. Тези три седмици са напълно достатъчни децата да усвоят материала, който се усвоява през първия учебен срок.

На ученици, които вече са учили английски, този курс ще помогне да придобият увереност в знанията си да започнат да говорят.

Курсът се провежда в група до 6 участника в зала, която е специално декорирана с учебни табла и материали, които подпомагат усвояването на английския език.

Сугестопедично обучение по английски език за деца - кадър от учебна група

Преди да запишете детето си в курс по английски, обсъдете с него вашето намерение. Запознайте се с преподавателя и позволете на детето си да поговори с преподавателя, да попита за всичко, което го вълнува или притеснява, да разкаже за себе си и за своите интереси. Това ще позволи на преподавателя да изгради връзка на доверие с детето, а детето ви ще се почувства по-сигурно. А доброто начало е предпоставка за добри резултати.

Ръце на деца, които подреждат карти с думи и картинки в сугестопедична игра
Ръце на деца върху маса с учебен часовник и упражнение за писане на тема "Моят ден по часове"
Scroll to Top